Un depozit de muniție de la o bază militară din Peninsula Crimeea, ce a fost anexată de Rusia în 2014, a explodat. În urma exploziei două persoane au fost rănite.

Explozie la un depozit de muniție din Peninsula Crimeea

Explozia a avut loc marți dimineața la o bază militară de lângă satul Maiskoe, care se află la aproximativ 20 de kilometri de oraşul Djankoe, în nordul Peninsulei Crimeea. În primă fază a avut loc un incendiu care a fost constatat iniţial la o staţie de transformare, după care a urmat o detonare puternică în baza militară de lângă Maiskoe.

Incendiul s-a produs în jurul orei 06.15 dimineața la un depozit temporar de muniţie din peninsula anexată de ruși în 2014.

Şeful actualei Republici Crimeea, Serghei Aksionov, a transmis că merge la locul în care a avut loc explozia. În urma acestui incident, două persoane au fost rănite. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe materiale video și poze în care a fost surprins momentul exploziei de la baza militară Djankoe. Acestea au fost distribuite masiv pe reţelele sociale ruse şi ucrainene.

Autorităţile ruse au confirmat explozia din această dimineață şi au anunţat că zona din apropierea bazei militare a fost evacuată. Rușii sunt de părere că această explozie nu este altceva decât un sabotaj sau un atac cu o sticlă incendiară.

Oamenii se grăbesc să părăsească Crimeea

Anton Geraşcenko, consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, a postat pe pagina sa de Twitter fotografii în care s-au format cozi uriașe de mașini care părăsesc Peninsula Crimeea.

„Blocaj de 100 de kilometri în trafic, oamenii vor să părăsească Crimeea. Credeţi că într-un final ruşii au înţeles că este vorba într-adevăr de un război?”, se întreabă oficialul ucrainean în postare.

Această explozie s-a produs la distanță de o săptămână de la cele 12 explozii produse în baza militară Sakî, care ar fi distrus opt avioane de luptă folosite de Rusia în invazia din Ucraina. Rusia a transmis că exploziile de la Sakî au fost „accidentale”, iar Ucraina nu le-a revendicat şi le-a transmis soldaţilor ruşi să nu fumeze în locuri interzise.

Citeste si:
Ucraina a cerut excluderea Rusiei din ONU
Ucraina a cerut excluderea...



Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 August 2022 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.