Spania a introdus, de miercuri, amenzi pentru folosirea aerului condiționat la o temperatură sub 27 de grade Celsius pe timp de vară și încălzirea la doar 19 grade Celsius iarna, în unele instituții, cât și pentru iluminarea vitrinelor magazinelor, după ora 22:00. Țara a introdus astfel de măsuri pentru a îndeplini obiectivele de economisire a energiei stabilite în Uniunea Europeană.

Spania este țara care a introdus amenzi pentru folosirea aerului condiționat

Măsura privind folosirea aerului condiționat este valabilă doar pentru clădirile publice, magazine, teatre, cinematografe, locuri de agrement, stații de tren și aeroporturi. Excepție fac școlile, instituțiile medicale și hotelurile. De asemenea, lumina din vitrinele magazinelor din Spania trebuie să fie stinse, la ora 22:00, pe timpul nopții, iar monumentele nu vor mai fi iluminate. Aceste reguli au provocat o serie de critici.

Guvernul de coaliţie apără aceste măsuri puse în aplicare în baza unui decret, care necesită o validare ulterioară a Parlamentului şi pe care le resping în principal regiunile guvernate de conservatorul Partid Popular, principala formaţiune de opoziţie în Parlamentul spaniol.

Regiunea Madrid a anunţat că va reclama la Tribunalul Constituţional aceste măsuri, care fac parte din angajamentul faţă de Bruxelles de a reduce cu 7% consumul de gaze, în faţa temerilor că Rusia va opri la iarnă furnizarea şi preţurile vor urca şi mai mult în contextul războiului din Ucraina, scrie EFE.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 August 2022 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.