Franța se luptă cu un incendiu de vegetație imens în sud-vestul țării. Flăcările au mistuit aproximativ 7.000 de hectare de pădure. În jur de 1.000 de pompieri se luptă pentru a potoli flăcările aprige. România este una dintre cele cinci țări din Uniunea Europeană care va trimite pompieri în Franța pentru a ajuta la stingerea flăcărilor.

România trimite pompieri în Franța pentru a ajuta la stingerea flăcărilor

Președintele francez Emmanuel Macron, a anunțat pe pagina sa de Twitter că România și alte 4 șări din Europa vor trimite ajutor Franței pentru a lupta cu incendiile de vegetație. Ajutoarele vor fi trimise la Gironde și Landes, acolo unde au izbucnit incendiile.

„Germania, Grecia, Polonia, iar în următoarele ore România şi Austria - partenerii noştri vin în ajutor Franţei împotriva incendiilor. Le mulţumim. Solidaritatea europeană în acţiune!”, a spus Macron.4

De asemenea, Comisia Europeană a anunțat că va trimite și patru avioane din flota UE, din Grecia şi Suedia. Peste o mie de pompieri încearcă să potolească flăcările care mistuie tot în calea lor. Premierul Elisabeth Borne și ministrul de interne Gerald Darmanin au mers în zona afectată pentru a inspecta amploarea pagubelor.

„Peste 1.000 de pompieri, nouă avioane şi două elicoptere bombardiere cu apă luptă în Gironde şi Landes împotriva incendiilor”, a anunţat miercuri ministrul francez de Interne Gérald Darmanin.

Și în apropierea orașului Bordeaux flăcările au acaparat teritorii întregi chiar și locuințe ale oamenilor. Din cauza incendiilor, circa 10.000 de locuitori au fost nevoiți să își părăsească casele și să plece din calea flăcărilor. Pompierii fac tot posibilul pentru a potoli incendiile, însă din cauza vântului puternic și temperaturile extreme acest lucru îngreunează operațiunea de stingere.

"Este un căpcăun, un monstru", a declarat Gregory Allione, reprezentantul pompierilor.

Joi, Polonia a anunţat că va trimite 146 de pompieri pentru a da o mână de ajutor în operațiunea de stingere a incendiilor din sudul Franţei.

Citeste si:
Atenționare de călătorie MAE: Franța, perturbări ale zborurilor pe...
Atenționare de călătorie MAE:...

Incendii devastatoare în Thassos

Pe Insula Thassos din Grecia au izbucnit mai multe incendiile de vegetație din cauza temperaturilor extreme. Una dintre pădurile care a fost cuprinsă de flăcări se află în apropiere de Golden Beach, o plajă vizitată de foarte mulţi turişti români.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 August 2022 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.