Cinci farmacii din Franţa au început să vaccineze populația împotriva variolei maimuţei, potrivit unui experiment care a durat timp de două săptămâni.

Franța a început să vaccineze contra variolei maimuței

O farmacie dintr-un oraș din nordul Franței, Lille, a început să vaccineze doritorii împotriva variolei maimuței.

„A fost aleasă pentru că urmărim deja pacienţi în tratament împotriva HIV sau tratament prevenitv «PrEP», care corespunde ţintei campaniei de vaccinare”, declară farmacistul Fabien Florack.

Un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost unul dintre primii vaccinaţi în această farmacie. Este homosexual și a ales să se imunizeze contra acestui virus care se răspândește tot mai rapid.

”Contaminările se răspândesc extrem de repede, chiar dacă nu avem un comportament prea riscant. În comunitatea gay, întâlnirile facile sunt o realitate”, declară el.

Farmacia din Lille poate vaccina 130 de persoane în această săptămână, locuri care deja au fost ocupate. Pentru săptămâna viitoare se pregătesc 200 de locuri.

”Azi nu ne lipsesc dozele, însă ideea este ca numărul de doze aprovizionate să fie administrat”, subliniază Fabien Florack.

Vaccinul se păstrează la o temperatură de -80°C, timp de doar 14 zile, după decongelare. Doritori de a se vaccina sunt și persoane din alte țări.

”Dincolo de viaţa mea privată, sunt profesor, iar după începerea anului şcolar mă voi afla în contact zilnic cu tineri. Nu vreau să le dau boala”, a declarat un bărbat homosexual din Belgia.

Câte cazuri de variola maimuței sunt în România

În doar trei luni de la apariţia epidemiei cu variola maimuţei, în jur de 28.000 de cazuri de infectare au fost confirmate în lume. Recent, au început să fie raportate și cazuri de deces.

Citeste si:
România înregistrează un nou caz de variola maimuței
România mai înregistrează un...

În Europa, majoritatea persoanelor infectate cu variola maimuței sunt bărbaţi care întreţin relaţii sexuale cu alţi bărbaţi, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

În România, numărul cazurilor de infectare cu variola maimuței a ajuns la 30 de persoane. Momentan nu a fost înregistrat niciun deces din cauza epidemiei cu variola maimuței.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 August 2022 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.