Șeful adjunct al Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, susține că obiectivul Statelor Unite este distrugerea Rusiei.

Dmitrii Medvedev, despre obiectivele SUA asupra Rusiei

Șeful adjunct al Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, afirmă în continuare că forțele armate ruse desfășoară o operațiune de denazificare și demilitarizare pe teritoriul Ucrainei.

„Rusia desfăşoară o operaţiune militară specială în Ucraina şi va atinge pacea în condiţiile noastre", a declarat Medvedev, fost preşedinte al Federaţiei Ruse (între 2008 şi 2012), într-un interviu acordat agenţiei de presă TASS.

Oficialul mai spune că anume în afirmațiile lor se află adevărul despre această operațiune specială.

„Anume în termenii noştri şi acest lucru trebuie spus clar. Nu în termenii pe care foştii 'parteneri' din cadrul comunităţii internaţionale, care râvnesc la înfrângerea militară a Rusiei, încearcă să ni-i impună", a afirmat Medvedev, citat de agenţia rusă oficială de presă.

Dmitri Medvedev a subliniat că desfăşurarea „operaţiunii speciale” în Ucraina este un răspuns la politica rusofobă care a avut loc în Ucraina prin intermediul Occidentului. Medvedev atenționează că Rusia este în stare să își asigure interesele prin toate mijloacele posibile.

„Avem propriile noastre interese naţionale şi le vom asigura prin toate mijloacele disponibile", a reiterat el

Medvedev susține că obiectivul Statelor Unite şi al aliaţilor acestora nu este altul decât „distrugerea Rusiei". Oficialul este ferm convins că americanii își doresc să detrame și să pună la pământ poporul rus.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski exclude orice negocieri dacă Rusia va organiza referendumuri în zonele cucerite

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat duminică că nu vor putea exista negocieri cu Ucraina sau cu aliaţii săi internaţionali dacă Moscova va proceda la organizarea de referendumuri privind aderarea la Rusia în zonele ocupate, informează Reuters.

Citeste si:
Război Israel - Palestina: SUA forțează soluția celor două...
Război Israel - Palestina:...

„Dacă ocupanţii merg pe calea pseudo-referendumurilor, îşi vor închide orice şansă de discuţii cu Ucraina şi cu lumea liberă, de care partea rusă va avea în mod clar nevoie la un moment dat".


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 August 2022 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.