Un pasager care a sosit în Australia din Indonezia a fost amendat cu aproape 2.000 de dolari americani, după ce a fost prins transportând ilegal două sandviciuri. 

Australia: 2.000 de dolari amendă pentru un pasager care transporta ilegal două sandviciuri

Un pasager sosit în Australia din Indonezia a fost amendat cu aproximativ 2.000 de dolari americani, după ce a fost prins cu două sandviciuri McMuffin și un croissant cu jambon în rucsac de către polițiștii de frontieră.

Câinele Zinta a adulmecat repede mâncarea din bagajul turistului transportată ilegal pe aeroportul Darwin din Australia, ceea ce i-a adus bărbatului o amendă mare, au transmis luni autoritățile.

„Aceasta va fi cea mai scumpă masă la McDonald's pe care acest pasager a avut-o vreodată", a declarat ministrul australian al Agriculturii, Murray Wat.

Australia dispune de o legislaţie foarte strictă în materie de biosecuritate, destinată să protejeze importanta industrie agricolă a ţării de potenţiali dăunători sau boli.

În prezent, autorităţile australiene sunt în alertă maximă în urma unui focar de febră aftoasă în Indonezia, iar toate importurile de carne din această ţară sunt monitorizate.

Boala nu prezintă niciun risc pentru oameni, însă este o afecţiune virală gravă şi foarte contagioasă pentru animale. În valoare de 2.664 de dolari australieni, amenda este echivalentă cu costul a 567 de sandviciuri McMuffin în Sydney sau cu mai multe zboruri dus-întors către Bali.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 August 2022 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.