Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat Uniunea Europeană şi NATO că plănuiesc să se unească și să înceapă un război contra Rusiei.

Lavrov acuză că NATO și UE vor porni un război contra Rusiei

Ministrul de externe Lavrov a spus că intuiește că NATO și UE vor să își unească forțele și să atace Rusia. Oficialul nu crede că poziția UE se va schimba în viitorul apropiat.

"Avem puţine iluzii că ofensiva actuală antirusă a UE va dispărea cumva sau se va schimba în viitorul previzibil şi - ca să fiu sincer - pe termen lung", a declarat el în cadrul unei vizite în Azerbaidjan.

Ministrul rus a mai menționat că Germania nazistă sub conducerea lui Adolf Hitler a raliat alte ţări europene pentru a ataca Uniunea Sovietică la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial. El presupune că NATO și UE se pregătesc pentru o asemenea lovitură. Autoritățile de la Kremlin spun că vor urmări cu atenție evoluția acestei situații.

"Acum UE, împreună cu NATO, creează împreună o coaliţie atât de modernă pentru o luptă şi în cele din urmă un război cu Federaţia Rusă. Vom urmări toate aceste lucruri îndeaproape", a mai spus şeful diplomaţiei ruse.

În ceea ce privește decizia Consiliului European prin care a acordat Ucrainei statutul de ţară candidată la aderare Uniunii Europene, ministrul rus Lavrov a declarat că acest lucru nu reprezintă o ameninţare pentru Rusia deoarece, în comparație cu NATO, UE nu este o alianţă militară.

Președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat în dimineața zilei de 24 februarie că forțele armate ruse au invadat Ucraina cu scopul de a denazifica și demilitariza ţara. Ceva timp mai târziu, UE şi statele occidentale au impus mai multe pachete de sancțiuni la adresa Moscovei. Începând de sâmbăta trecută, Lituania a impus oserie de sancţiuni care au restricţionat tranzitul de mărfuri spre exclava rusă Kaliningrad, acest lucru provocând reacţii dure din partea autorităților de la Kremlin.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Iunie 2022 - 06 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.