Situație tensionantă în Extremul Orient. China amenință că va porni următorul războiul în cazul în care Taiwanul decide să își declare independența.

China ar putea porni un război

Amenințarea a venit din partea ministrului Apărării de la Beijing. Oficialul a anunțat că independența Taiwanului va declanșa un nou război la nivel mondial. China va fi gata să pornească un război indiferent de costuri, i-ar fi spus ministrul chinez al apărării, Wei Fenghe, omologului său american, Lloyd Austin.

Cei doi miniștri s-au întâlnit în marja summitului de securitate Shangri-La Dialogue din Singapore.

Într-o declarație emisă de Departamentul american al Apărării după prima rundă de discuții, ministrul Austin a cerut Chinei să se abțină de la acțiuni care ar putea destabiliza situația.

Potrivit documentului, secretarul american al Apărării "a reafirmat importanța păcii și a stabilității în Taiwan, opoziția față de schimbările unilaterale ale status quo-ului și a cerut Chinei să se abțină de la alte acțiuni destabilizatoare față de Taiwan".

Ministrul de Externe din Taiwan a mulțumit SUA

Ministerul de Externe din Taiwan a declarat că amenințările Chinei sunt absurde privind dorința de a deveni stat independent. Totodată, oficialul a ținut să mulțumească SUA pentru sprijinul și încrederea acordată.

Ministrul a mai spus că Taiwanul nu va ceda de frica amenințărilor statului chinez.

"Taiwanul nu a fost niciodată sub jurisdicția guvernului chinez iar poporul taiwanez nu va ceda în fața amenințărilor cu forța din partea guvernului chinez", a declarat Joanne Ou, purtătoarea de cuvânt a ministerului de la Taipei.

Situația tensionantă din Taiwan a luat asalt în special din cauza creșterii numărului de incursiuni ale avioanelor chinezești în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) a insulei.

Citeste si:
Dispariții subite în China. Vestea morții mai multor oficiali,...
Dispariții subite în China....

În luna mai, în timpul unei vizite efectuate în Japonia de președintele american Joe Biden, acesta a declarat că Washingtonul va susține din punct de vedere militar Taiwanul în cazul în care China va decide să atace țara și va porni un nou război în lume.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Iunie 2022 - 07 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.