Accident grav la Berlin. Un șofer a intrat cu mașina într-o mulțime de oameni de pe o stradă din Berlin. O persoană a decedat și alte opt au fost rănite. Șoferul a fost arestat pe loc. Încă nu se știe dacă a fost un simplu accident sau un atentat.

Un șofer a intrat cu mașina într-o mulțime din Berlin

Accidentul a avut loc în zona Breitscheidtplatz (Charlottenburg) din capitala germană Berlin. Mașina a ieșit de pe carosabil și a ajuns pe trotuar. O persoană a decedat, iar alte 30 au avut nevoie de îngrijiri medicale, multe dintre acestea alegându-se cu o sperietură groaznică. La moment nu se cunoaște dacă accidentul a fost întâmplător sau a fost planificat.

"În acest moment, nu știm dacă a fost un act intenționat sau un accident", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției din Berlin, Thilo Cablitz.

Conducătorul auto a fost reținut imediat de forțele de ordine germane. La locul accidentului s-au deplasat zeci de echipa de poliție și ambulanțe. Impactul a fost atât de puternic încât mesele și scaunele unor terase din apropiere au fost aruncate și distruse.

Actorul americano-scoțian John Barrowman a fost martorul acestui accident tragic în care o persoană și-a pierdut viața. Acesta susține că accidentul a fost un atac terorist.

"Cred că am asistat la un atac terorist în Berlin. Nu suntem siguri. Sunt trupuri împrăștiate peste tot. Am văzut o mașină care venea pe șosea și care s-a oprit într-o vitrină ce se întinde pe lungimea a trei blocuri. E groaznic", a spus martorul citat de The Sun.

Accidentul a avut loc în zona atacului terorist din 2016

Zona Breitscheidtplatz este una foarte frecventată. În urma impactului, un elicopter a aterizat pentru a prelua persoanele rănite și pentru a le transporta la spital pentru mai multe îngrijiri. Mașina care a provocat accidentul a rămas blocată în vitrina unui magazin de parfumuri. Polițiștii au securizat de îndată zona.

Citeste si:
Accident grav in Arges: O persoana a murit si cinci au fost ranite
Accident grav in Arges: O...

În seara zilei de 19 decembrie 2016, exact în această zonă a avut loc un atac terorisc în care și-au pierdut viața 12 persoane, iar alte 70 au fost rănite. Un camion Scania negru a intrat într-o mulțime de oameni adunată la Târgul de Crăciun din cartierul Charlottenburg.

Persoana care a comis acel atentat era un tunisian, Anis Amri. Acestuia i s-a respins cererea de azil. După patru zile de la atentat, tunisianul a fost omorât în Italia într-un schimb de focuri cu poliție.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iunie 2022 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.