Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski avertizează că urmează ”cea mai dificilă iarnă” din cauza agresiunii Rusiei, iar Ucraina se pregăteşte pentru a-şi asigura necesarul de gaz, cărbune şi producţia de energie.

Zelenski a anunţat, în ultimul mesaj adresat națiunii, că Guvernul a înfiinţat un comitat care să pregătească următorul sezon de încălzire, scrie ziare.com.

”Indiferent ce îşi planifică ocupanţii, trebuie să ne pregătim pentru următoarea iarnă - în statul nostru, pe teritoriul nostru, pentru toţi cetăţenii. Au fost discutate problemele legate de achiziţionarea unei cantităţi suficiente de gaz pentru sezonul de încălzire, acumularea de cărbune şi producţia de energie electrică. În situaţia actuală, din cauza agresiunii Rusiei, aceasta va fi într-adevăr cea mai dificilă iarnă din toţi anii de independenţă (...) Trebuie să trecem prin ea pentru ca poporul nostru să simtă activitatea normală a statului”, a afirmat Zelenski.

Ucraina nu va exporta gaz şi cărbune

Volodimir Zelenski precizează că Ucraina nu va exporta gaz și cărbune

”Toată producţia internă va fi direcţionată către nevoile interne ale cetăţenilor noştri. În acelaşi timp, facem tot ce putem pentru a ne spori capacităţile de export de energie electrică. Acest lucru va fi posibil datorită capacităţilor disponibile în Ucraina. Iar după aderarea istorică a ţării noastre la reţeaua energetică unificată a Europei, astfel de exporturi nu numai că ne permit să ne creştem veniturile în valută, dar influenţează direct şi stabilizarea situaţiei energetice în ţările vecine, care reduc consumul de energie din Rusia”, a mai afirmat preşedintele ucrainean.

De asemenea, preşedintele a cerut Guvernului să facă ”tot posibilul pentru a se asigura că tarifele la gaz şi energie electrică nu se vor schimba în sezonul următor de încălzire”.

Citeste si:
Altex începe campania Black Friday de iarnă
Altex începe campania Black...

”Oamenii se confruntă deja cu destule dificultăţi din cauza războiului. Autorităţile locale sunt responsabile de tarifele pentru căldură şi apă caldă, iar acelaşi nivel de tarife ar trebui să fie asigurat la nivel local şi în iarna 2022-2023”, a mai afirmat Zelenski.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iunie 2022 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.