Un băieţel de 2 ani, din Florida, SUA, şi-a împușcat mortal tatăl, din greșeală, după ce a găsit o armă lăsată nesupravegheată de părinți.

Inițial, oamenii legii au crezut că bărbatul de 26 de ani, care a murit la spital, s-a împuşcat singur, însă cel mai mare dintre cei trei copii ai cuplului le-a spus anchetatorilor că autorul crimei a fost fratele său de 2 ani, a explicat şeriful comitatului Orange, John Mina, într-o conferinţă de presă, potrivit stirileprotv.ro.

Bărbatul, pe nume Reggie Mabry, lăsase pistolul într-un rucsac aruncat neglijent pe jos, iar copilul l-a găsit și a apăsat pe trăgaci. Victima, care se juca pe calculator în acel moment, a fost împușcată în spate.

Cei cinci membri ai familiei, printre care o fetiţă de 5 luni, se aflau în aceeaşi cameră la momentul tragediei.

Ambii părinţi erau eliberaţi condiţionat după mai multe infracţiuni de neglijare a copilului şi consum de droguri, a subliniat şeriful.

Armele lăsate nesupravegheate ajung în mâinile copiilor

Astfel de tragedii au loc tot mai des în SUA, deoarece părinții nu își dau seama de impactul fatal al neglijenței lor și lasă armele nesupravegheate. În august 2021, un copil de 2 ani a scos astfel o armă lăsată într-un rucsac și și-a împușcat mortal mama, care se afla în mijlocul unei întâlniri pe Zoom.

Joe Biden vrea o reglementare mai strictă a armelor, în SUA

Preşedintele Joe Biden „continuă să insiste” pentru reglementarea mai strictă a armelor de foc în Statele Unite, după atacul de la o scoală din Texas, unde un adolescent a ucis marţea trecută cu o puşcă semiautomată doi profesori şi 19 elevi cu vârste între 9 şi 11 ani.

„De ce, în numele lui Dumnezeu, ar trebui ca un cetățean obișnuit să poată cumpăra o armă de asalt care conține 300 de cartușe care să permită trăgătorilor în masă să tragă sute de gloanțe în câteva minute?” se întreabă Biden, care propune creșterea vârstei legale pentru a cumpăra o armă de la 18 ani la 21 de ani.

Citeste si:
Oana Moșneagu și Vlad Gherman se pregătesc să devină părinși: Vrem...
Oana Moșneagu și Vlad Gherman...

Totodată, liderul american a insistat asupra verificărilor extinse ale antecedentelor pentru a ține armele departe de infractori, fugari și persoanele aflate sub ordine de restricție, argumentând că o astfel de mișcare este susținută de majoritatea americanilor, inclusiv de cei mai mulți proprietari de arme, scrie libertatea.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Iunie 2022 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.