Guvernatorul regiunii Lugansk, Serhi Gaidai, a anunțat că situația forțelor armate ucrainene care luptă în oraşul Severodoneţk din estul Ucrainei s-a înrăutăţit.

Oficialii ucraineni au anunțat că situația în Severodoneţk s-a înrăutățit

Guvernatorul regiunii Lugansk a anunțat că soldații ucraineni au reușit să întreprindă un contraatac, eliberând mai mult de jumătate din oraș, însă situația s-a înrăutățit oricum.

"Apărătorii noştri au reuşit să întreprindă un contraatac o vreme; au eliberat mai mult de jumătate din oraş. Însă acum situaţia s-a înrăutăţit puţin din nou pentru noi", a spus oficialul la televiziunea naţională ucraineană.

Orașul Severodoneţk este unul dintre punctele principale de luptă ale frontului din Donbas. Autoritățile de la Kremlin și-au concentrat forțele armate ruse în această regiune încă de la începutul invaziei în Ucraina. Această zonă reprezintă cea mai mare aglomerație urbană care se află în continuare sub controlul trupelor ucrainene în regiunea Lungansk.

Soldații ruși au încercat de nenumărate ori să pună stăpânire pe aceste teritorii în ultimele săptămâni, însă fără prea mare succes. Armata rusă încearcă să pună stăpânire pe întregul Donbas care a fost parţial deținut de separatiştie pro-ruşi din 2014.

Soldații ucraineni au lansat o serie de contraatacuri în Severodonetsk

Soldații ucraineni au declanșat o serie de contraatacuri în Severodonetsk, oraș controlat în mare parte de forțele armate ruse. Orașul Severodonetsk este unul dintre ultimele fortărețe din Ucraina în regiunea de est din Lugansk. Şeful administraţiei militare din Lugansk, Serhiy Hayday a declarat că soldații ruşi dețin un control de 80% din oraş.

În data de 24 februarie, Rusia a atacat teritoriul ucrainean cu scopul de a demilitariza și de a denazifica țara. De mai bine de trei luni cele două state duc un război violent în care au murit și mor în continuare mii de soldați și oameni nevinovați.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Comisia Europeană și Uniunea Europeană au lansat mai multe pachete de sancțiuni la adresa autorităților de la Kremlin pentru a stopa ostilitățile la adresa ucrainenilor. Milioane de ucraineni au fugit din țară încă din primele zile de război, găsindu-și refugiu în țările din apropiere: Polonia, Republica Moldova România, Bulgaria.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Iunie 2022 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.