Ministrul rus de externe Serghei Lavrov este de părere că Occidentul nu permite autorităților de la Kiev să continue procesul de negocieri cu Moscova.

Lavrov, despre negocierile dintre Kiev și Moscova

Ministrul rus Serghei Lavrov a declarat că Ucraina este manipulată de autoritățile engleze și americane și din cauză nu pot ajunge la un consens.

”Ucraina este o monedă de schimb, un instrument manipulat în primul rând de Statele Unite și Marea Britanie”, a spus ministrul rus într-un interviu.

Lavrov a mai spus că NATO și Uniunea Europeană și-au pierdut din putere și autoritate și acum sunt conduse de puterile americane. Totodată, și ucrainenii sunt conduși de aceștia, lucru care este în defavoarea lor.

„O astfel de echipă anglo-saxonă, care acum este condusă de Occident. NATO și Uniunea Europeană, care și-au pierdut independența de destul de mult timp, îi sunt complet ascultătoare. Ei controlează ucrainenii ca pe un instrument”, a mai spus Lavrov.

SUA ar fi interzis Ucrainei să negocieze cu Rusia

Ministrul rus de externe spune că negocierile cu Ucraina nu sunt posibile din cauza manipulării SUA. Practic, puterile americane le-au interzis autorităților de la Kiev să poarte tratative cu Moscova. În urmă cu două luni a existat o inițiativă de negocieri din partea ucrainenilor, însă aceasta a fost stopată.

"Acesta este un răspuns la întrebarea dacă există perspective pentru negocieri. Occidentul nu permite Ucrainei să negocieze. În urmă cu două luni, Ucraina părea să înainteze o propunere cu privire la modul de rezolvare a acestei probleme. Am luat aceste propuneri în calcul, dar Occidentul le-a interzis ucrainenilor să continue acest proces", a spus șeful Ministerului rus de Externe.

Lavrov a mai spus că politica Occidentului față de resursele energetice rusești nu a provocat pierderi pentru statul rus, iar profiturile din exporturile de energie tind să crească până la sfârșitul anului.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

"Petrolul, în general, nu este supus politicii, există o cerere pentru el. Piețele de petrol nu urmează „ordinele”, „capricii”. Avem piețe alternative de vânzare, deja creștem vânzările la ele", Lavrov. a spus, comentând restricțiile convenite de UE pentru petrolul rusesc.

Oficialul a mai spus că având în vedere nivelul prețurilor care a fost stabilit în urma politicii Occidentului, nu au fost înregistrate pierderi bugetare. Ba mai mult, anul acesta se va crește semnificativ profitul primit din exportul resurselor energetice din Rusia.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Iunie 2022 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.