Se pare că pandemia de coronavirus nu a luat sfârșit de tot. Virusul începe să se facă tot mai resimțit în Franța. După o perioadă de stopare a infectărilor, Franța înregistrează în jur de 20.000 de infectări pe zi.

COVID-19 revine în Franța

Guillaume Spaccaferri, epidemiolog la Santé publique France, a declarat în cadrul unei conferințe de presă ca a observat o creștere a cazurilor de infectare cu COVID. Cu toate acestea, specialistul a spus că acest lucru nu a afectat spitalele din țară chiar dacă este mult prea devreme pentru a da un verdict.

Timp de două luni, Franța a înregistrat o scădere favorabilă a cazurilor COVID, după ce timp de câteva luni varianta Omicron a făcut ravagii în rândul populației țării. Valurile de coronavirus din luna ianuarie şi de la începutul primăverii au fost destul de solicitante pentru autoritățile franceze. În ultimele zile epidemia de coronavirus a început să își facă simțită prezența din nou. Media cazurilor din ultimele 7 zile a crescut şi a ajuns să numere circa 20.000 de cazuri noi pe zi.

Guillaume Spaccaferri este de părere că de vină este ridicarea bruscă a restricțiilor și nerespectarea recomandărilor specialiștilor, dar și impactul răspândirii BA.4 şi BA.5. Aceste noi variante ale coronavirusului despre care se presupune că sunt mai periculoase, au devenit populare în Africa de Sud şi Portugalia, unde au provocat un val de infectări.

Variantele BA.4 şi BA.5

În Franţa, ambele variante sunte prezente, mai puţin de 1% din cazurile noi sunt depistate cu BA.4 şi 5% pentru BA.5.

Însă experții spun că situația din Africa de Sud şi din Portugalia este liniştitoare, deoarece în cele două țări variantele de coronavirus nu au făcut valuri greve de spitalizări şi decese.

„Până în prezent, nu există niciun semnal care să sugereze că BA.4 sau BA.5 sunt mai grave decât alte variante Omicron", a precizat epidemiologul Anna Maisa.

Citeste si:
Situația epidemiologică COVID-19 din România în ultimele 24 de ore
Situația epidemiologică...

Bilanț COVID-19 România, 3 iunie 2022

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 404 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 222 mai mult față de ziua anterioară. 44 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 3.459 teste RT-PCR ( 2.096 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.363 la cerere) și 11.243 teste rapide antigenice.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Iunie 2022 - 04 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.