Tragedie în Senegal, după ce un spital recent inaugurat a luat foc din cauza unui scurtcircuit. 11 bebeluși și-au pierdut viața în incendiu.

11 bebeluși au murit într-un incendiu izbucnit într-un spital din oraşul Tivaouane, situat în vestul Senegalului, a anunţat, miercuri seară preşedintele ţării, Macky Sall, potrivit AFP. Spitalul Mame Abdou Aziz Sy Dabakh a fost inaugurat recent.

"Tocmai am aflat cu durere şi consternare despre moartea a 11 nou-născuţi în incendiul de la departamentul de neonatologie al spitalului public. Mamelor lor şi familiilor lor le exprim cele mai profunde condoleanţe", a scris el pe Twitter.

Din primele informații, cauza incendiului pare să fie un scurtcircuit, iar flăcările s-au răspândit rapid în sectia de neonatologie.

Primarul oraşului, Demba Diop, a declarat că "trei bebeluşi au fost salvaţi".

Un alt incident similar a avut loc în urmă cu o lună

O tragedie asemănătoare a avut loc în oraşul Linguere, din nordul ţării, la sfârşitul lunii aprilie, când un incendiu a izbucnit la un spital şi patru nou-născuţi au fost ucişi. Primarul din Linguere a invocat o defecţiune electrică la o unitate de aer condiţionat din maternitate.

Tot în urmă cu aproximativ o lună a avut loc un alt eveniment tragic, care a zguduit Senegalul. Atunci, o femeie însărcinată a murit în chinuri cumplite, așteptând în zadar o operație de cezariană, scrie adevarul.ro.

Citeste si:
Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. A...
Anchetă după incendiul de la...

Moartea ei a provocat multe proteste în întreaga ţară și a reamintit starea dezastruoasă a sistemului public de sănătate din Senegal.

Trei moaşe au fost condamnate, la 11 mai, de către Înalta Curte din Louga la şase luni de închisoare cu suspendare pentru "omisiunea de a asista o persoană în pericol" în legătură cu cazul ei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Mai 2022 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.