Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și soția sa, Olena, au participat la funeraliile primului preşedinte al Ucrainei independente post-sovietice, Leonid Kravciuk. Este pentru prima dată când cei doi apar împreună, de la începerea războiului.

Zelenski și soția lui au depus un buchet de flori albe, roz şi violet lângă sicriul acoperit cu drapelul galben-albastru al Ucrainei, scrie digi24.ro.

Apoi, cei doi au păstrat un moment de reculegere lângă catafalcul păzit de o gardă militară de onoare. Este pentru prima dată când cuplul prezidențial apare la un eveniment, de la începerea războiului. În urmă cu o luna, Olena Zelenska mărturisea ca vorbește cu soțul ei doar la telefon, de când a început războiul.

Soții Zelenski nu pleacă din Ucraina

Volodimir Zelenski și Olena s-au căsătorit în anul 2003 cu Olena și au împreună doi copii, pe Oleksandra, născută în 2004 și pe Kyrylo, născut în 2013.

De la începutul războiului, Volodimir Zelenski a declarat de mai multe ori că rămâne cu familia sa în Ucraina, în pofida amenințărilor pe care le primește. Președintele Ucrainei a refuzat, astfel, propunerea SUA de a se evacua din Kiev împreună cu Olena și cu cei doi copii.

Leonid Kravciuk, primul președinte al Ucrainei independente, a murit marțea trecută, la vârsta de 88 de ani, după o lungă boală, a anunțat presa locală. La funeraliile fostului șef al statului au fost de asemenea prezenți și alți trei foşti preşedinţi ai Ucrainei - Leonid Kucima, Viktor Iuşcenko şi Petro Poroşenko.



Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Mai 2022 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.