De la începutul invaziei forțelor armate ruse în Ucraina, lucrurile au luat o altă întorsătură, iar oamenii au fost nevoiți să își ia viața în propriile mâini pentru a supraviețui. O mare parte au ales să fugă din țară, însă o altă parte de ucraineni au rămas în țară din varii motive. De la începutul războiului, problemele se țin lanț, iar criza combustibilului este una dintre ele. Ucrainenii recurg la transportul ecologic și gratuit - bicicleta. Cei care își permit, își achiziționează o mașină electrică.

Ucrainenii din Kiev circulă cu bicicletele din cauza crizei de combustibil

Din cauza lipsei de combustibil, locuitorii din Kiev se văd nevoiți să treacă la transportul cu bicicleta, care este mult mai econom și mai accesibil, însă nu atât de comfortabil și rapid ca mașina.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat la sfârșitul lunii trecute că la moment nu există soluții pentru rezolvarea crizei de combustibil. Însă, liderul ucrainean a promis că în cel mai scurt timp va încerca să găsească un sistem de aprovizionare pentru a preveni lipsa acută de combustibili din țară.

Procedura a devenit și mai complicată după ce rafinăria din Kremenciuk a fost bombardată de o rachetă a armatei ruse. Acest lucru a fost o lovitură fatală pentru Ucraina deoarece atacul a afectat capacitatea de producție a rafinăriei și rezervoarele de combustibil.

Ucrainenii optează pentru mașinile electrice

La benzinăriile din țară s-au format cozi uriașe. Oamenii stau ore în șir pentru a-și alimenta mașina, iar majoritatea stațiilor de alimentare cu combustibil au introdus limita de 10 litri de motorină sau benzină. Ucrainenii depind de mașini ca de aer, iar pentru ei lipsa de combustibil este o lovitură grea.

Oamenii care își continuă viața în Ucraina merg la muncă, își duc copiii la școală, se deplasează dintr-un oraș în altul, iar criza combustibilului îi face tot mai mult să se gândească la o mașină electrică. Chiar dacă în Ucraina este o vreme instabilă din toate punctele de vedere, masinile electrice pot fi importate. Acestea se bucură de o popularitate sporită în rândul ucrainenilor.

Citeste si:
Prețul motorinei a ajuns sub pragul de 7 lei. Cât costă benzina în...
Prețul motorinei a ajuns sub...

„Este o perioadă foarte dificilă pentru ucraineni și chiar și pentru oamenii care și-au pierdut locurile de muncă, deoarece sunt gata să cumpere vehicule electrice pentru că trebuie să câștige bani, trebuie să conducă, trebuie doar să își ducă copiii în diferite locuri. În prezent, popularitatea este din ce în ce mai mare și văd doar viitorul vehiculelor electrice.”, a spus Tatiana Skirda, reprezentant vânzări auto.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Mai 2022 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.