Părintele Nicolae de la Batalionul "Serhii Kulkiţki", care îi sprijină pe militarii ucraineni în luptele contra armatei ruse din Nord-Estul Ucrainei, compară războiul din Ucraina cu lupta dintre Dumnezeu și diavol.

Preotul este de părere că uciderea în masă a civililor ucraineni seamănă mai degrabă cu o acţiune teroristă, relatează trimisul special al Agerpres, Cristian Lupaşcu.

”Pe pământul nostru ucrainean s-au întâlnit din nou Arhanghelul Mihail cu diavolul”

„Văd şi înţeleg că pe pământul nostru ucrainean s-au întâlnit din nou Arhanghelul Mihail cu diavolul. Aceasta nu mai e politică, nu este nici război. Este terorism, este genocid şi în toate acestea văd un sens şi mai profund: este lupta pentru dreptate, pentru dreptatea lui Dumnezeu, lupta pentru serbarea dreptăţii lui Dumnezeu pe pământurile noastre ucrainene. Rusia în sine întruchipează răul prin faptul că nu duce luptele cu forţele armate, ci cu copiii, vedeţi această şcoală, aşa arată viitorul pe care vrea ea să îl aducă în Ucraina şi în întreaga lume. Simt că aici se duce lupta între bine şi rău, lupta între Dumnezeu şi diavol. Merită să luptăm până vom obţine victoria”, a declarat capelanul.

El a ajuns, duminică, la Vilkivka, un sat situat la aproximativ 15 kilometri Est de Harkov, pe care rușii l-au ocupat mai bine de două luni. În acest timp, oamenii s-au adăpostit în beciuri sau pe unde au putut, iar cei care au ieșit au fost împușcați. Zeci de case au fost transformate în ruine, școala nu mai există.

Părintele Nicolae s-a aşezat pe scările de la intrarea în curtea şcolii şi, cu o carte de rugăciuni în mână și s-a rugat pentru armata ucraineană şi pentru locuitorii Ucrainei.

Pe drumurile din Vilkivka au rămas multe tancuri ruseşti distruse şi maşini care au explodat după atacurile ocupanţilor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Mai 2022 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.