Ilia Matvienko, un băiețel de 10 ani din Mariupol, a rămas orfan după ce mama lui a murit în timpul bombardamentelor rusești, iar el a fost grav rănit. Povestea copilului, pe care l-a vizitat și președintele Volodimir Zelenski, a fost postată pe pe pagina de Facebook a Spitalului de Pediatrie Ohmadît din Kiev.

Ilia şi mama lui, Natalia, s-au ascuns de atacuri la subsolul casei atunci când a început războiul, dar la scurt timp li s-au terminat proviziile de mâncare și apă. Cei doi au hotărât să le ceară ajutorul vecinilor și au ieşit din subsol, dar din nefericire au fost loviţi de tirul de mortieră. Natalia a fost grav rănită la cap, iar Ilia la picior.

Cu ultimele puteri, femeia şi-a dus copilul din nou în adăpost, scrie libertatea.ro. Ea și-a apărat fiul până în ultima clipă și a murit în brațele lui.

Rușii l-au luat, bunica l-a salvat

A doua zi după moartea mamei sale, trupele ruse l-a dus pe Ilia la Novoazovsk, o localitate ocupată, și, de acolo, la Donețk. La Donețk, copilul a fost internat în spital, iar medicii au vrut să îi amputeze piciorul rănit, dar într-un final membrul a fost salvat.

Între timp, bunica băiețelului a pornit în căutarea lui și l-a recuperat. Ilia a fost luat și internat la Spitalul de Pediatrie Ohmadît din Kiev, unde a fost vizitat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. S-a întâmplat chiar în ziua în care copilul a împlinit 10 ani.

Ilia a fost operat și, din fericire, va putea să meargă din nou. El va fi crescut de bunica lui.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Mai 2022 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.