Rusia a înlocuit Coca-Cola cu un produs local denumit Komi-Cola, după ce compania americană a anunțat că se retrage de pe piața din Rusia după ce a invadat Ucraina.

Komi-Cola în Rusia

Coca-Cola este una dintre cele mai consumate băuturi răcoritoare carbogazoase la nivel mondial. La începutul lunii martie, la puțin timp după ce Rusia a atacat Ucraina, compania americană a anunțat că se retrage de pe piața rusească.

Însă rușii și-au creat propriul brand, Komi-Cola, care înlocuiește vestita băutură răcoritoare americană. Komi-Cola este o băutură asemănătoare cu cea din SUA, produsă de o companie din Sîktîvkar din Republica Komi.

După invazia forțelor armate ruse din Ucraina, peste 100 de companii din întreaga lume au anunțat că își retrag activele de pe piața din Rusia, de la magazine de haine și accesorii până la firme de mobilă, produse alimentare și automobile.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Mai 2022 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.