Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că decizia Finlandei și a Suediei de a adera la alianța militară NATO ar fi o greșeală.

Turcia, contra aderării Suediei și Finlandei la NATO

Erdogan spune că Turcia este contra deciziei Finlandei și Suediei legată de aderarea la NATO. Liderul turc afirmă că poziția lui este motivată de cazul Greciei, care a făcut ”aceeaşi greşeală”. Acesta învinuiește ambele state nordice de faptul că ”adăpostesc terorişti ai PKK”, Partidul Muncitorilor din Kurdistan, aceasta fiind considerată organizaţie teroristă în Turcia, dar şi în Uniunea Europeană (UE) şi Statele Unite.

”Noi n-avem un aviz pozitiv”, subliniază el, conform News.ro.

”Urmărim în prezent evoluţiile privind Suedia şi Finlanda, însă nu avem un aviz pozitiv, pentru că ei au făcut o greşeală, la NATO, în privinţa Greciei, înainte, împotriva Turciei”, a declarat Erdogan.

Retail jobs

”În plus, ţările scandinave, din nefericire, sunt aproape ca nişte case de oaspeţi ale organizaţiilor teroriste”, a mai adăugat el.

Turcia este primul stat care reacționează împotriva acestui pas din partea țărilor scandinave în cadrul NATO.

De la începutul crizei și a invaziei trupelor armate ruse în Ucraina, Turcia a făcut tot posibilul ca să menționă relații prietenoase cu ambele state implicate în conflictul militar, deoarece economia statului turc depinde foarte multe de Ucraina și Rusia.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Mai 2022 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.