Președintele Emiratelor Arabe Unite, șeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan, a decedat la vârsta de 73 de ani, după ce a condus țara timp de două decenii.

Preşedintele Emiratelor Arabe Unite a decedat

După vestea morții președintelui, Guvernul EAU a decretat doliu naţional şi drapelele au fost coborâte în bernă pentru o perioadă de 40 de zile. Preşedintele Emiratelor Arabe Unite, care era totodată şi emir de Abu Dhabi, și-a făcut apariția în public tot mai rar după un accident vascular suferit în ianuarie 2014.

Președintele Khalifa s-a născut în anul 1948 și a preluat puterea EAU în 2004. În locul președintelui șeic ar putea veni fratele său vitreg, prințul moștenitor, șeicul Mohammed bin Zayed al-Nahyan. Acesta a fost conducătorul de facto al Emiratelor Arabe Unite, aliate SUA, mai ales după accidentul vascular suferit de Khalifa.

Liderul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan deține titluri de Comandant Suprem al Forțelor Armate și președinte al Consiliului Suprem al Petrolului. Totodată. șeful statului EAU a fost liderul Autorității de Investiții Abu Dhabi, care ajunge la aproximativ 875.000.000.000 de dolari sub forma unor bunuri de mare valoare.

Potrivit Forbes, Familia Al Nahyan ar deține o avere estimativă de circa 150.000.000.000 de dolari.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Mai 2022 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.