Coreea de Nord a impus o izolare strictă a populației, după ce au apărut primele cazuri de infectare cu COVID-19.

Carantină națională în Coreea de Nord

În capitala Pyongyang au fost raportate noi focare de infectare cu tulpina Omicron, dar nu au precizat numărul exact de cazuri.

Agenţia Centrală de Presă din Coreea de Nord (KCNA) a anunțat că această carantină a fost una de urgență din cauza unei explozii de focare, iar liderul Kim Jong-un pregătește un discur pentru populația care a fost într-o dilemă și o panică în momentul în care a fost brusc supusă carantinei.

Observatorii străini susțin însă că virusul este prezent de mai mult timp în țară. În Coreea de Nord nu a existat un program de vaccinare anti-COVID pentru populație, deoacere autoritățile au refuzat ofertele făcute atât pentru vaccinul Sinovac, realizatt în China, cât și pentru vaccinul de la AstraZeneca.

China se confruntă cu un val de Omicron

Coreea de Nord a încercat să limiteze infectarea cu coronavirus prin menținerea granițelor închise încă de la începutul pandemiei, lucru care a avut un impact negativ asupra economiei țării și a dus la penurie de alimente, deoarece fluxul de provizii esențiale al țării a fost mult redus. De la începutul pandemiei, în Coreea de Nord au existat mai multe rapoarte neconfirmate de cazuri de COVID.

Vecinii țării, China și Coreea de Sud s-au ciocnit de nenumărate focare violente de coronavirus pe parcursul pandemiei. Chiar și la moment, China se luptă cu un val de infectări ale tulpinei Omicron. Unele dintre cele mai importante orașe din China, Shainghai și Beijing, se află în lockdown total pentru a stopa răspândirea focarului de COVID-19.

Citeste si:
Dispariții subite în China. Vestea morții mai multor oficiali,...
Dispariții subite în China....

Oamenii sunt obligați să stea doar în case și sunt testați periodic. Sănătatea psihologică a chinezilor începe să scape de sub control tot mai mult după atâția ani de pandemie și de restricții.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Mai 2022 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.