În ultimul mesaj video postat pe reţelele de socializare, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a lăudat Camera Reprezentanţilor a SUA pentru aprobarea unui pachet de asistenţă de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Zelenski a spus că aceste fonduri ”vor fi utilizate cât mai repede posibil şi fără birocraţie pentru a consolida apărarea Ucrainei”.

SUA, ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina

Zelenski i-a mulţumit preşedintelui Biden și pentru că a semnat legislaţia "lend-lease", care permite trimiterea rapidă de echipamente în Ucraina, cu condiţia ca acestea să fie înlocuite sau rambursate ulterior.

"Vom avea acces la arme, muniţie şi echipamente moderne şi nu trebuie să căutăm opţiuni pentru a plăti pentru toate acestea", a spus el.

Banii primiți acum de la SUA vor fi folosiți pentru a cumpăra arme și nu numai.

”În primul rând, este vorba de arme şi muniţii pentru noi, echipamente. Dar nu numai atât. Este, de asemenea, un sprijin pentru investigarea crimelor de război ale Federaţiei Ruse, ale ocupanţilor, sprijin pentru activitatea diplomatică şi multe altele”, a afirmat preşedintele ucrainean.

”Negociem cu cele mai importante naţiuni ale lumii pentru a oferi Ucrainei încredere în securitate pentru decenii de acum încolo. Este pentru prima dată în istoria statului nostru când este posibil să se stabilească astfel de garanţii. Nu ceva în memorandum, nu o dorinţă declarativă pentru un anumit curs, ci garanţii specifice. Nu doar semnificative din punct de vedere juridic, ci şi explicitate în mod clar: ce anume, cine anume şi cum anume ne garantează”, a mai afirmat preşedintele ucrainean.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Mai 2022 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.