Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a încurajat marţi pe parlamentarii maltezi să "vadă ce ruşi încearcă să se ascundă" folosind aşa-numita schemă a "paşaportului de aur", transmite dpa.

Ce a transmis Zelenski parlamentului Maltei

"Opriţi privilegiile pentru Rusia începând cu schema paşapoartelor de aur şi dubla cetăţenie. Vă rugăm să nu le permiteţi să abuzeze de insula voastră", a spus preşedintele Zelenski într-un discurs de zece minute adresat parlamentului maltez.

"Vă rog să faceţi verificări, să vedeţi ce ruşi încearcă să se ascundă folosind jurisdicţia şi pământul vostru".

Malta este unul din puţinele state membre ale UE care are un program al "paşapoartelor de aur" - în esenţă un mijloc pentru investitorii străini bogaţi de a dobândi cetăţenia.

În prezent, schema este închisă pentru solicitanţii ruşi sau belaruşi, iar Malta a revocat cetăţenia unui cetăţean rus vizat de sancţiunile UE introduse ca răspuns la invadarea Ucrainei.

Retail jobs

Preşedintele Zelenski a insistat, de asemenea, asupra unui embargou total al UE asupra petrolului rusesc, recunoscând că această măsură ar putea fi o decizie dureroasă pentru Malta deoarece "navele sub pavilion maltez sunt folosite pentru a transporta petrol rusesc".

Malta operează unul din cele mai mari registre de transport maritim din lume şi urmăreşte să ajungă la un compromis în cadrul discuţiilor la nivelul UE cu privire la un eventual embargou.

Două nave sub pavilion maltez, care transportau combustibil rusesc, au andocat în porturile spaniole în ultimele zile, a informat marţi presa malteză. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Mai 2022 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.