Premierul croat Andrej Plenkovic a afirmat luni că ţara sa va continua să ajute Ucraina pe diverse căi şi că este ''foarte dificil de imaginat'' că în Europa anului 2022 au loc crime precum cele comise la Bucea şi Irpin, informează Hina.

Croația oferă ajutor Ucrainei pe mai multe căi

''Croaţia va continua să furnizeze asistenţă politică, diplomatică, umanitară, financiară şi tehnică Ucrainei în această situaţie şi, în mod natural, să susţină valorile pe care le împărtăşim'', a declarat şeful executivului croat pentru presă.

Plenkovic şi ministrul de externe Gordan Grlic Radman s-au întâlnit duminică la Kiev cu liderii ucraineni, după care au vizitat oraşele Bucea şi Irpin, unde forţele ruse au comis atrocităţi contra civililor.

''Distrugerile care au avut loc la Irpin, care este un oraş modern, un oraş al familiilor tinere, unde trăiesc 100.000 de oameni, sunt de neconceput'', a spus Andrej Plenkovic.

La Bucea, un preot le-a arătat celor doi oficiali croaţi o groapă comună în curtea unei biserici.

Plenkovic şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski au discutat despre cazul unui cetăţean croat care a fost luat prizonier de forţele ruse. Premierul croat a spus că autorităţile croate cunosc acest caz şi vor informa publicul atunci când apar informaţii noi.

Media ruse au relatat că ''un mercenar croat'' a fost capturat la Mariupol, port strategic la Marea Azov aflat sub asediul forţelor ruse. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Mai 2022 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.