Administrația Prezidențială din Republica Moldova a anunțat că preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a anulat programul pentru ziua de 9 mai din motive medicale.

Maia Sandu, probleme de sănătate

Liderul Republicii Moldova și-a anulat întrevederile de astăzi din cauza unor probleme de sănătate. Inclusiv, a fost anulată întâlnirea și conferința de presă comună cu secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, care se află într-o vizită oficială de două zile la Chișinău.

Administrația Prezidențială a anunțat că totuși conferința de presă va avea loc, însă la aceasta va fi prezentă prim-ministrul Moldovei, Natalia Gavrilița.

„Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, nu va putea participa, din motive de sănătate, la evenimentele publice planificate pentru astăzi, 9 mai. Se anulează inclusiv întrevederea și conferința de presă comună cu domnul António Guterres, Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite. Conferința se va ține la Guvern, împreună cu doamna Prim-ministră Natalia Gavrilița”, transmite Direcţia informare şi comunicare cu mass-media a Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova.

Anterior, se anunţase că Guterres va susține conferința de presă împreună cu Maia Sandu chiar în prima zi a vizitei sale oficiale la Chișinău.

Marţi, secretarul general al Organizației Națiunilor Unite va merge într-o vizită la o tabără de refugiaţi ucraineni.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Mai 2022 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.