Defilarea militară cu ocazia marcării a 77 de ani de la victoria sovietică împotriva Germaniei naziste în timpul celui de-al doilea Război Mondial, prezidată de preşedintele rus Vladimir Putin, a început luni în Piaţa Roşie din Moscova, în plină campanie militară rusă în Ucraina, transmite EFE.

Parada militară în Piața Roșie de Ziua Victoriei

UPDATE 11:45: Jurnaliștii străini notează că, în discursul său de Ziua Victoriei, marea absență a fost tocmai referirea la victorie. Președintele rus a vorbit despre lupta „eroică din Donbas”, dar nu a făcut niciun fel de referire la Mariupol sau la alte teritorii capturate de ruși. El nu a oferit niciun indiciu legat de un posibil final al conflictului militar.

UPDATE 11:40 : Parada dedicată Zilei Victoriei Rusiei sovietice asupra Germaniei naziste, în al Doilea Război Mondial, a început la Moscova. În mesajul său către soldați, liderul de la Kremlin a vorbit în continuare despre „operațiunea militară specială” din Ucraina, nu despre război. Vladimir Putin a acuzat din nou Occidentul „decadent” și s-a referit la luptătorii ucraineni cu termenul de „gărzi de mercenari”. În schimb, a recunoscut pierderi în rândul soldaților ruși, fără a menționa vreun bilanț, cât și fără a oferi vreun răspuns la acuzațiile privind atrocitățile comise de forțele moscovite în Ucraina.

La eveniment nu participă niciun lider străin.

La parada de Ziua Victoriei, cea mai importantă sărbătoare a anului în Rusia, participă în schimb unităţi care au luat parte la invazia rusă în Ucraina, declanşată la 24 februarie.

Circa 11.000 de militari vor fi prezenţi la defilarea din Piaţa Roşie.

Manifestări similare vor avea loc în alte 28 de oraşe ruse, din Vladivostok, în Oceanul Pacific, şi până în Sankt-Petersburg, la Marea Baltică, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Mai 2022 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.