Preşedintele Parlamentului din Germania, Baerbel Bas, se află într-o vizită oficială la Kiev pentru a comemora victimele celui de-al Doilea Război Mondial şi pentru a discuta cu oficialii ucraineni despre invazia Rusiei.

Șefa Parlamentului german se află la Kiev

Enrico Brissa, şeful de protocol al Bundestagului, a făcut publice câteva imagini pe contul de Twitter cu Baerbel în drum spre Kiev şi de la întâlnirea cu premierul ucrainean Denîs Şmîhal.

Duminică, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, va se va alătura unei videoconferințe alături de liderii G7.

”Discuțiile se vor axa pe problemele actuale, în special situaţia din Ucraina. Preşedintele ucrainean Zelenski va participa şi va vorbi despre situaţia actuală din ţara sa”, a afirmat purtătorul de cuvânt.

Totodată,Zelenski l-a invitat pe cancelarul german, Olaf Scholz, şi pe preşedintele, Frank-Walter Steinmeier, să facă o vizită în capitala Ucrainei. Anterior, liderul ucrainean a discutat la telefon cu omologul său german despre neînțelegerile din trecut dintre cele două state, potrivit The Guardian.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Mai 2022 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.