Ministra germană a Apărării, Christine Lambrecht, a anunțat că Germania a decis să trimită șapte obuziere autopropulsate Ucrainei, după ce Olanda a promis să trimită cinci astfel de piese de artilerie cu rază lungă forțelor armate ucrainene.

Ajutor militar din partea Germaniei pentru Ucraina

Obuzierele autopropulsate care vor fi livrate Ucrainei sunt tunuri de tip Howitzer modelul Panzerhaubitze 2000 și sunt considerate cele mai puternice și eficiente arme pe care le deține armata germană în prezent.

Aceste obuziere au proprietatea de a lovi ținta care se află până la 40 de kilometri distanță. Totodată, Germania va livra și muniția pentru tunurile Howitzer.

Armamentul va fi scos din inventarele armatei germane și vor fi livrate Ucrainei în următoarele săptămâni, după ce acestea vor trece printr-un proces de mentenanță, a menționa ministrul german al Apărării. De asemenea, în jur de 20 de militari ucraineni vor ajunge săptămâna viitoare pentru a începe antrenamentul și cunoașterea lucrului cu noile arme.

Parlamentul din Germania a aprobat la sfârșitul lunii aprilie o rezoluție cu privire la livrarea armamentului greu pentru Ucraina. Decizia a fost considerată o schimbare majoră a politicii Germaniei ce face referire la exporturile de armament pentru o țară care se află în război. Ajutorul militar va cuprinde și 50 de sisteme antiaeriene mobile Gepard.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Mai 2022 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.