Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a îndemnat miercuri pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, să ajute la "salvarea" răniţilor care se află la combinatul siderurgic Azovstal, asediat şi bombardat de trupele ruse, notează AFP.

Zelenski a cerut ajutor de la Antonio Guterres

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a îndemnat miercuri pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, să ajute la "salvarea" răniţilor care se află la combinatul siderurgic Azovstal, asediat şi bombardat de trupele ruse, notează AFP.

"Vieţile oamenilor care rămân acolo sunt în pericol (...) Vă cerem ajutorul pentru a-i salva", a spus Volodimir Zelenski, citat de serviciul său de presă, în cursul unei discuţii telefonice cu Antonio Guterres, în contextul în care, potrivit Kievului, sute de soldaţi şi civili, printre care zeci de copii, se află în galeriile subterane ale acestui combinat.

ONU a participat deja duminică la organizarea evacuării a peste o sută de civili retraşi în Azovstal împreună cu militarii ucraineni care apără acest ultim punct de rezistenţă din portul strategic, controlat aproape în întregime de forţele ruse.

Rusia, la rândul ei, a anunţat miercuri seară că forţele sale vor înceta focul asupra oţelăriei şi vor deschide un coridor umanitar timp de trei zile de joi pentru a evacua civili.

Ministerul rus al Apărării nu a făcut nicio referire la militari, în timp ce, potrivit apărătorilor oraşului Mariupol, la faţa locului sunt câteva sute de soldaţi răniţi. Primarul exilat al Mariupolului, Vadim Boicenko, a raportat miercuri "lupte violente" la Azovstal.

Potrivit lui Boicenko, "artilerie grea, tancuri şi aviaţie" sunt implicate în această ofensivă rusă, precum şi "nave care s-au apropiat" de coastă, Azovstal aflându-se la Marea Azov.

Trupele ruse încearcă să îi "distrugă" pe soldaţii ucraineni baricadaţi în Azovstal, a anunţat armata ucraineană seara.

Citeste si:
Peste 40.000 de persoane au murit în urma cutremurelor din Turcia...
Peste 40.000 de persoane...

"Cu sprijinul aviaţiei, inamicul şi-a reînnoit ofensiva pentru a prelua controlul asupra oţelăriei. Fără succes", a afirmat statul-major al armatei pe Telegram. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Mai 2022 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.