Președintele Consiliului UE, Charles Michel, ce se află într-o vizită oficială la Chișinău, a declarat că Uniunea Europeană ia în considerare acordarea unui ajutor militar suplimentar pentru Republica Moldova.

UE ar putea susține Republica Moldova din punct de vedere militar

În urma exploziilor ce au avut loc săptămânile trecute în regiunea separatistă Transnistria, stările de panică și agitație în rândul populației, dar și a autorităților au început să își spună cuvântul. Tot mai mulți oameni politici din Europa au început să susțină că Republica Moldova s-ar afla în pericol și că ar fi următoarea țintă a autorităților de la Kremlin.

În cadrul conferinței de presă comune cu președintele Moldovei Maia Sandu, Charles Michel a declarat că blocul celor 27 de țări analizează modul în care poate oferi mai mult ajutor militar Republicii Moldova, în special mai mult ajutor pentru consolidarea efectivelor țării.

Oficialul a mai adăugat că acest sprijin ar veni pe lângă cel oferit în domeniul logisticii și al apărării cibernetice pe care Uniunea Europeană l-a stabilit deja.

Michel s-a ferit să ofere mai multe informații, însă a afirmat că este foarte important să se evite orice escaladare.

Președintele Consiliului Uniunii Europene, Charles Michel, se află miercuri într-o vizită oficială în capitala Republicii Moldova, Chișinău. Oficialul s-a întâlnit cu președintele țării, Maia Sandu, și a discutat despre cele mai fierbinți subiecte din ultima vreme, razboiul din Ucraina, refugiații ucraineni și exploziile din regiunea transnistreană.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Mai 2022 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.