Patriarhul Kirill al Moscovei face noi declarații controversate legate de războiul cu Ucraina. Recent, el a spus că Rusia ”nu a atacat pe nimeni” și i-a îndemnat pe ruși să-și apere ”hotarele sacre”.

Patriarhul rus Kirill a spus, în timpul unei predici ținute după slujba de pomenire a răposaților, că țara sa „nu a atacat pe nimeni” și a sugerat populației să îi apere „hotarele sacre”, scrie publicația Timpul.

„Nu vrem să luptăm cu nimeni. Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni. O țară mare și puternică nu a atacat pe nimeni, ci și-a apărat doar granițele. Să dea Dumnezeu ca țara noastră să fie așa până la sfârșitul veacului – puternică și iubită de Dumnezeu. Să ne rugăm Domnului să nu lipsească de dragostea sa poporul nostru și biserica noastră, sa lumineze autoritățile, ca prin credință, evlavie și înțelepciune să ne întărească oamenii, să ne ofere putere să muncim, să trăim și, dacă este cazul, să luptăm mereu pentru a păstra viața liberă și independentă a poporului nostru și a țării noastre”, a afirmat patriarhul.

Retail jobs

Kirill a mai declarat că enoriașii trebuie să se roage acum pentru ca rușii „să aibă întotdeauna înțelepciunea, puterea și onoarea, dacă este cazul, să apere hotarele sacre ale Patriei.

Patriarhul Kiril și ”scuzele” găsite războiului

Nu este prima dată când patriarhul Bisericii Ortodoxe de la Moscova găsește justificări războiului cu Ucraina. Anterior, el a spus că Rusia a învadat Ucraina pentru ca în Donbas să nu se desfășoare parade gay.

„De opt ani au existat încercări de a distruge ceea ce există în Donbas. Iar în Donbas există respingere, o respingere fundamentală a așa-ziselor valori care sunt oferite astăzi de cei care pretind puterea mondială. Astăzi există un astfel de test pentru loialitatea acestui guvern, un fel de trecere la acea lume ‘fericită’, lumea consumului în exces, lumea ‘libertății’ vizibile. Știți ce este acest test? Testul este foarte simplu și în același timp groaznic – aceasta este o paradă gay. Cererile multora de a organiza o paradă gay sunt un test de loialitate față de această lume foarte puternică; și știm că dacă oamenii sau țările resping aceste cereri, atunci nu intră în acea lume, devin străini de ea”, a declarat patriarhul Rusiei, la începutul lunii martie.

Citeste si:
Zelenski: Ucraina va fi întotdeauna un stat independent şi nu va fi...
Zelenski: Ucraina va fi...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Mai 2022 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.