156 de femei și copii, dintre care cel mai mic are șase luni, au fost evacuați cu succes din oțelăria Azovstal, unde se adăposteau de două luni.

Președintele Volodimir Zelenski anunță evacuarea cu succes a 156 de persoane din oţelăria Azovstal din Mariupol. Cu toții se află acum în Zaporojie, în siguranță.

“În sfârşit avem primul rezultat al operaţiunii noastre de evacuare din oţelăria Azovstal din Mariupol, pe care o organizăm de mult timp. Au fost necesare multe eforturi, negocieri îndelungate şi diverse medieri.

Astăzi, 156 de oameni au sosit în Zaporojie. Femei şi copii. Au fost în adăposturi peste două luni. Imaginaţi-vă! De exemplu, un copil are şase luni, din care două le-a petrecut în subteran, ferindu-se de bombardamente. În sfârşit aceşti oameni sunt total în siguranţă. Ei vor primi ajutor”, a afirmat Zelenski.

Azovstal este în continuare atacat de forțele ruse

Din păcate, în Azovstal mai multe multe persoane, militari și civili, iar presedintele ucrainean spune că operațiunea de evacuare va continua.

“Este dificil. Însă avem nevoie de toţi cei care stau acolo: civili şi militari. Nu a existat vreo zi în care să nu vorbim despre această problemă, în care oamenii noştri nu au încercat să o rezolve. Da, am reuşit să obţinem o încetare a focului de aproape trei zile ca să funcţioneze coridorul umanitar”, a adăugat el.

“Dar mi s-a spus de multe ori că nimeni nu poate fi salvat. Că este imposibil. Şi astăzi 156 de oameni sunt în Zaporojie. Aceasta încă nu este o victorie, dar este deja un rezultat. Şi cred că sunt şanse să îi salvăm şi pe ceilalţi oameni ai noştri”, a mai spus Zelenski.



Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Mai 2022 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.