Papa Francisc vrea să îl întâlnească pe presedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru a încerca să îl convingă să pună capăt războiului.

Într-un interviu acordat pentru cotidianul italian Corriere della Sera, Papa Francisc a declarat că își dorește să îl întâlnească pe Putin, pentru a-i spune să pună capăt războiului cu Ucraina.

Deocamdată, Suveranul Pontif nu a primit niciun răspuns de la Moscova.

Papa Francisc a mai încercat să vorbească cu Putin, de la începutul războiului

De la începutul războiului, Papa a făcut mai multe încercări de mediere: el l-a sunat pe președintele Zelenski, a mers la ambasada Rusiei la Sfântul Scaun pentru a-şi exprima direct în faţa ambasadorului rus îngrijorarea faţă de războiul din Ucraina (pe 25 februarie, la o zi de la începerea războiului) și și-a anunțat dorința de a merge la Moscova pentru a-l întâlni pe Putin.

„I-am cerut cardinalului Parolin, după douăzeci de zile de război, să-i trimită un mesaj lui Putin pentru a-i spune că sunt dispus să merg la Moscova. Nu am primit încă un răspuns și încă insistăm, chiar dacă mă tem că Putin nu poate și nu vrea să aibă această întâlnire în acest moment. Cum de nu poate fi oprită această brutalitate? Acum douăzeci și cinci de ani am experimentat același lucru cu Rwanda”, a mai spus Papa pentru Corriere della Sera, potrivit ziare.com.

În cadrul aceluiași interviu, Papa Francisc a mărturisit că a avut o conversație telefonică și cu patriarhul ortodox al Rusiei, Kirill, însă nu au ajuns la nicio întelegere. Acesta din urmă a citit de pe o foaie motivele pentru care Rusia a invadat Ucraina.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Mai 2022 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.