Bill Gates consideră că pandemia COVID-19 nu a luat sfârșit și există un risc de peste 5% ca aceasta să își manifeste o formă și mai gravă.

Bill Gates, atenționări despre pandemia de COVID-19

Bill Gates este de părere că pericolul virusului COVID-19 încă nu a trecut în totalitate. Acesta crede că există riscul ca pandemia să genereze o variantă și mai gravă cu mult mai agresivă față de cele precendente.

”Suntem în continuare expuşi riscului ca această pandemie să genereze o variantă care ar fi şi mai transmisivă şi chiar mai violentă. Nu vreau să fiu o voce a nenorocirii, dar există şanse de peste 5% ca această pandemie să nu-şi fi arătat cea mai violentă formă de manisfetare” a declarat cofondatorul Microsoft.

Rapoartele efectuate la nivel global estimează o cifră de peste 6,2 milioane de oameni care au decedat din cauza COVID-19.

Gates susține că pentru protecția populației sunt necesare vaccinuri anti-COVID-19 cu un efect cu o durată mai îndelungată pentru a bloca dezvoltarea noilor tulpini şi limitarea răspândirii virusului.

În noul său volum, ”Cum să previi următoarea pandemie”, Bill Gates afirmă pe o notă pozitivă că virusul COVID-19 ar fi putut provoca ”ultima pandemie” a planetei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Mai 2022 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.