Papa Francisc a declarat că la întâlnirea pe care a avut-o la sfârșitul lunii aprilie cu premierul maghiar Viktor Orban, acesta i-ar fi spus că Moscova intenționează să termine războiul din Ucraina pe 9 mai, de Ziua Victoriei Rusiei.

Rusia ar termina războiul de Ziua Victoriei

Episcopul Romei a declarat că a discutat cu Viktor Orban despre invazia rusească în Europa, iar premierul Ungariei i-ar fi spus că Putin ar avea de gând să pună capăt conflictului militar în data de 9 mai.

„Orban, când l-am întâlnit, mi-a spus că rușii au un plan, că totul se va termina pe 9 mai. Asta ar explica și viteza escaladării din aceste zile. Pentru că acum nu este doar Donbasul, este Crimeea, este Odesa, sunt porturile de la Marea Neagră din Ucraina, este totul. Nu există suficientă voință pentru pace. Sunt pesimist, dar trebuie să facem orice gest posibil pentru a opri războiul”, a spus Papa Francisc.

Papa Francisc a mai afirmat încă odată ca el este gata să meargă la Moscova pentru a se întâlni cu președintele rus, Vladimir Putin și pentru a comparat războiul din Ucraina cu genocidul din Rwanda.

„Nu am primit încă un răspuns și încă insistăm, chiar dacă mă tem că Putin nu poate și nu vrea să aibă această întâlnire chiar acum. Dar atâta brutalitate cum să nu o oprești? Acum douăzeci și cinci de ani am trăit același lucru cu Rwanda”, a declarat episcopul.

Legat de o posibilă călătorie la Kiev, Papa a spus că momentan se abține, trimițând în schimb un reprezentant.

„Mai întâi trebuie să merg la Moscova, mai întâi trebuie să mă întâlnesc cu Putin. Dar și eu sunt preot, ce pot să fac? Voi face tot ce pot. Dacă Putin ar deschide ușa”, a spus el.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Mai 2022 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.