Polonia a declarat că se oferă să ajute Germania ca să nu mai depindă de petrolul rusesc.

Polonia, ajutor pentru Germania pentru a nu mai depinde de petrolul rusesc

Polonia este țara care solicită sancțiuni și mai ostile la adresa Rusiei, însă multe țări din Europa nu pot cere același lucru deoarece depind în mod direct de resursele energetice furnizate de Rusia.

„Noi, Polonia, suntem pregătiţi să sprijinim ambiţiile Germaniei de de-rusificare prin rafinăria noastră de la Gdansk”, a declarat Anna Moskwa, ministrul climei de la Varşovia. Aceasta speră ca sancţiunile împotriva petrolului rusesc să nu mai fie blocate.

Săptămâna trecută, Rusia a sistat livrarea de gaz spre Bulgaria şi Polonia, după ce țările au refuzat să achite serviciile în ruble.

Data limită pentru importul de petrol rusesc în UE

Moskwa a declarat că principalele țări membre ale UE care sunt contra înăspririi sancţiunilor cu privire la gazul rusesc sunt Austria, Germania şi Ungaria, iar blocul comunitar ar trebui să sancționeze și statele care utilizează rublele pentru a achita pentru gazul rusesc.

Retail jobs

Ministrul clime a mai subliniat că Polonia vrea ca Uniunea Europeană să fixeze o dată limită până la care țările membre vor trebui să înceteze importurile de petrol din Rusia.

„Vrem ca acest pachet (de sancţiuni) să includă o dată exactă şi clară şi o cerinţă pentru toate ţările. Acest pachet ar trebui să fie unul complet, fără niciun gol”, a mai menționat Moskwa.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Mai 2022 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.