Președintelui sirian Bashar Al Assad a fost la un pas de a fi asasinat luni dimineață, în timp ce convoiul său se îndrepta spre o moschee din Damasc. Tentativa de omor a eșuat.

Președintele Siriei, pe cale de a fi asasinat

Președintele Siriei a suferit o tentativă de asasinat în timp ce se îndrepta către Moscheea Al-Hassan din Damasc. Liderul sirian mergea la moschee pentru a se ruga pentru Eid al-Fitr, sărbătoare care marchează sfârşitul lunii sfinte musulmane de post, Ramadanul. Tentativa a fost una eșuată, iar președintele a scăpat cu viață.

În cele din urmă, Bashar Al Assad a mers la moschee. Pe social media au devenit virale mai multe clipuri video și poze cum președintele sirian este prezent la rugăniune și este în regulă.

”Forțele noastre îi vor urmări pe autorii atacului laș în toate regiunile Siriei”, a declarat Asma Al-Asad, soția președintelui sirian.

În septembrie 2020, președintele american de atunci, Donald Trump, în cadrul unui interviu Fox News declara deschis că plănuia să-l „elimine” pe președintele Siriei, menționând că ar fi avut totul pregătit deja, însă secretarul său de atunci al Apărării, James Mattis, l-ar fi descurajat.

Din anul 2011, Siria se află într-un conflict extrem de dur care a dus la rezultate precum moartea a aproximativ 500.000 de oameni și la distrugerea totală a infrastructurii, milioane de oameni fiind nevoiți să își mute locul de trai atât în țară, cât și în afara țării. Rusia desfășoară operațiuni militare în Siria din anul 2015 sprijinindu-l pe actualul președinte.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Mai 2022 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.