Armata ucraineană afirmă că a respins o serie de atacuri ruseşti în zona din apropiere de Zaporojie, oraş important din sudul Ucrainei, relatează luni dpa.

Ucrainenii ar fi respins mai multe atacuri nu departe de Zaporojie

Forţele ucrainene au stabilizat frontul la sud-est de oraş, iar pauza intervenită în luptele pentru oraşul Zaporojie este utilizată pentru consolidarea poziţiilor defensive de aici, a relatat duminică seara Unian, citându-l pe şeful administraţiei militare al regiunii Zaporojie, Oleksandr Staruh.

Unităţile ruse, a spus el, au întreprins mai multe încercări nereuşite de a înconjura trupele ucrainene la est de localitatea Guliaipole (regiunea Zaporojie), unde s-au dat lupte înverşunate. Mai multe clădiri rezidenţiale şi reţele de electricitate şi de telefonie au fost avariate în cursul acestor confruntări.

"Trupele ruse au bombardat astăzi (duminică) infrastructura civilă din Orehovo, unde proiectilele au lovit blocuri de locuit cu mai multe etaje. Ca urmare a bombardamentelor inamice, patru persoane au fost duse la spital cu răni de gravitate diferită, iar doi bărbaţi au decedat în urma rănilor făcute de schije", se menţionează într-un comunicat al administraţiei regiunii Zaporojie.

Retail jobs

În localitatea Rodî, din aceeaşi regiune, militarii ruşi au transformat clădirea spitalului local în depozit de muniţie. În acelaşi timp, forţele de ocupaţie au interzis personalului de aici să acorde asistenţă medicală locuitorilor, potrivit Unian. În regiunea Zaporojie, trupele ruse îi folosesc pe civili drept scuturi umane, denunţă Kievul, în timp ce Moscova acuză dimpotrivă forţele ucrainene de folosirea civililor în acelaşi scop, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Mai 2022 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.