Federaţia Marinarilor Eleni (PNO) a anunţat că vor organiza o grevă de 1 mai, iar transportul public maritim va fi sistat pe întreg parcursul zilei. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează cetăţenii români care călătoresc sau care intenţionează să călătorească în Grecia.

Transportul maritim din Grecia, amânat pe 1 mai

Potrivit autorităților din Republica Elenă, din cauza grevei vor fi afectate toate mijloacele de transport maritim şi facilităţile portuare.

Cetăţenii români pot cere asistenţă consulară la Ambasada României de la Atena la numărul de telefon +302106710035 şi la Consulatul General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Totodată, cetăţenii români care se află într-o situație dificilă și de urgență pot apela la telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

De asemenea, MAE recomandă cetățenilor români să consulte paginile de Internet atena.mae.ro, salonic.mae.ro, ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.com, www.mae.ro. La fel, cetăţenii români care călătoresc în străinătate pot accesa aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care le pune la dispoziție mai multe informaţii şi sfaturi de călătorie.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Aprilie 2022 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.