Virusul COVID-19 se face tot mai slab prezent în Europa. Unele țări deja au început să renunțe la programul de vaccinare după ce numărul infectărilor a început să scadă considerabil de mult.

Au renunțat la vaccinarea anti-COVID-19

„A venit primăvara, proporția de vaccinare în rândul populației daneze este mare și epidemia a fost înfrântă. Ca atare, Consiliul Național al Sănătății își încheie acum eforturile de vaccinare la scară largă împotriva Covid-19 pentru acest sezon.”, a declarat miercuri Autoritatea Sănătății și a Medicamentelor din Danemarca.

Începând cu data de 15 mai, populația daneză nu va mai fi îndemnată să meargă și să se vaccineze anti-COVID, însă cei care își doresc să își încheie schema completă de vaccinare o vor putea face.

Campania de vaccinare în Danemarca a început la scurt timp după ziua de Crăciun în 2020. Până în prezent, în jur de 81% dintre 5,8 milioane de cetățeni danezi s-au vaccinat, iar 3,6 milioane s-au vaccinat și cu doza booster.

Noi tulpini de COVID din toamnă

Totodată, o mare majoritate a populației a fost deja infectată de când tulpina Omicron a fost varianta dominantă, ceea ce rezultă că oamenii au fost imunizați natural contra virusului.

Autoritățile din domeniul sănătății din Danemarca spun că cel mai probabil din toamnă va fi nevoie ca oamenii să se vaccineze din nou, deoarece se preconizează un nou val de epidemie de coronavirus, de această dată alte tulpini mult mai agresive.

Danezii au decis să întrerupă programul de vaccinare COVID-19 în timp ce în lume numărul cazurilor de infectare încă nu este destul de stabil. Țările din Europa și SUA au renunțat la marea majoritate a restricțiilor anti-Covid, însă îndeamnă populația să fie prudentă, în timp ce în China situația este tot mai critică cu fiecare zi. Mai multe orașe precum Beijing și Shanghai se află în lockdown total.

Citeste si:
Rafila: „Din toamnă vor fi deschise centre de vaccinare și în spitale”
Rafila: „Din toamnă vor fi...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Aprilie 2022 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.