Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că decizia Rusiei de a sista livrarea de gaze naturale în Polonia și Bulgaria este un pas de manipulare din partea Kremlinului. "Rusia folosește nu doar gazul, ci orice comerț ca armă", a afirmat Zelenski.

Zelenski, despre manipularea Rusiei cu gazul

Liderul ucrainean a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu Ursula von der Leyen în legătură cu exporturile Ucrainei, pentru care nu se vor mai solicita taxe.

"Comisia Europeană a fost de acord să elimine toate taxele și cotele la exporturile ucrainene pentru un an, precum și să suspende tarifele anti-depozitare.”, a declarat Zelenski.

Președintele Ucrainei a mai spus că Rusia încearcă să provoace o criză globală a prețurilor și să creeze un haos pe toate planurile, în special în sfera produselor alimentare. Însă, exporturile din Ucraina au drept scop stabilizarea piețelor și va fi un beneficiul dublu, pentru poporul ucrainean și pentru toți europenii.

În această săptămână, Rusia a venit cu un nou val de manipulări privind livrarea de gaze naturale în Europa. Acestea au fost sistate în Polonia și Bulgaria după ce țările nu ar fi achitat în ruble plățile.

„Rusia folosește nu doar gazul, ci orice comerț ca armă. Așteaptă momentul când un comerț sau altul poate fi folosit. Pentru a-i șantaja pe europeni din punct de vedere politic. Sau pentru a întări mașinăria militară a Rusiei, care vede Europa unită ca țintă", a mai spus Zelenski.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Aprilie 2022 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.