Grecia a anunțat că îi va întinde o mână de ajutor Bulgariei după ce Gazprom a întrerupt livrarea de gaze naturale către Sofia.

Grecia va ajuta Bulgaria cu gaze naturale

Premierul elen Kyriakos Mitsotakis a cerut o reuniune de urgenţă miercuri pentru a analiza și discuta despre situaţia aprovizionării cu gaze a Greciei şi ce impact ar avea următoarele decizii, potrivit biroului premierului elen. Momentan, acesta nu a oferit detalii suplimentare.

Miercuri, Gazprom a declarat că a sistat livrarea de gaze naturale către Bulgaria după ce Sofia nu a achitat în ruble serviciile pentru livrarea combustibilului. Compania energetică din Rusia a anunțat că aprovizionarea va fi oprită până când Bulgaria nu va achita conform cerințelor.

După ce preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a întocmit o listă a „țărilor neprietenoase” în urma invadării Ucrainei, acesta a decis ca țările care se aprovizionează cu gaz rusesc să își creeze un cont la Gazprombank pentru a achita importurile de gaze naturale în euro sau dolari, după care aceste fonduri urmau să fie convertite în ruble ruseşti.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că oprirea livrării gazelor naturale către clienții din Europa este o altă modalitate a Rusiei de a folosi gazul drept instrument de șantaj față de țările care au condamnat acțiunile forțelor armate ruse din Ucraina.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Aprilie 2022 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.