Ucraina a decis să demoleze monumentul Prietenia Popoarelor din Kiev, care a fost construit în cinstea prieteniei și reunificării poporului ucrainean și rus.

Monumentul Prieteniei de la Kiev va fi demolat

Anunțul a fost făcut de primarul capitalei ucrainene Vitaliy Klitschko pe canalul său de Telegram. Monumentul a fost ridicat în 1981 și întruchipa prietenia dintre cele două popoare care acum se află în război.

”Rusia și-a marcat atitudinea față de Ucraina cu crime brutale ale ucraineanilor pașnici, distrugerea orașelor noastre și dorința de a ne distruge statulitatea. 8 metri de metal din așa-numita ”prietenie a două popoare” vor fi îndepărtați din centrul Kievului”, a spus Klitschko.

Monumentul Arcul Prieteniei Popoarelor este format din trei elemente: un arc realizat din foi de titan sub forma unui curcubeu imens, o sculptură din bronz a doi muncitori și o sculptură din granit cu o scenă din Tratatul de la Pereiaslav.

Klitschko a spus că momentan doar sculptura celor doi muncitori va fi demontată zilele următoare. Sculptura din granit va fi însă închisă temporar și urmează să fie și aceasta demolată, iar arcul de titan se va păstra. Monumentul va fi redenumit și va fi colorat în culorile drapelului ucrainean.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Aprilie 2022 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.