Sute de persoane au protestat duminică seara la Paris și la Lyon contra realegerii președintelui Emmanuel Macron pentru un nou mandat de 5 ani.

Proteste după realegerea lui Macron în Franța

Protestatarii s-au manifestat destul de agresiv și violent duminică seara la Paris și la Lyon. Aceștia au vandalizat mașini de poliție, s-au luat la bătaie, în timp ce polițiștii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i calma și pentru a sparge mulțimea adunată în centrele orașelor.

Duminică seara, în urma voturilor cetățenilor francezi, Emmanuel Macron a câștigat un nou mandat pentru funcția de președinte al țării pentru un termen de 5 ani. Acesta a învins-o pe contracandidata sa, Marine Le Pen.

Tot duminică noaptea, la Paris, polițiștii francezi au tras cu focuri de armă într-o mașină chiar în centrul capitalei. Două persoane au fost împușcate mortal la un punct de control de la unul dintre cele mai vechi poduri din Paris, Pont Neuf. Încă nu se știe dacă incidentul care vreo legătură cu protestele organizate contra victoriei lui Macron.

Potrivit autorităților, șoferul mașinii în care au tras polițiștii a refuzat să oprească la semnalele oamenilor legii, accelerând și mai mult, iar agenții de poliție au fost nevoiți să deschidă focul. În urma acestui caz a fost pornită o anchetă. Șoferul și alte persoane care se aflau în mașină la acel moment nu au tras în mașina polițiștilor.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Aprilie 2022 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.