Un mare depozit de produse petroliere era în flăcări luni la Briansk, oraş din Rusia în apropierea frontierei cu Ucraina, au raportat autorităţile ruse, fără a preciza motivele incendiului, informează France Presse şi Reuters.

Incendiu la un depozit de produse petroliere din Briansk

"Un incendiu a izbucnit la depozitul de combustibil Transneft Briansk-Drujba din Briansk", oraş situat la 150 km de graniţa cu Ucraina şi care serveşte drept bază logistică pentru ofensiva militară a Moscovei în această ţară, a indicat Ministerul Situaţiilor de Urgenţă citat de agenţiile de presă ruse.

"Potrivit primelor informaţii, nu există nicio victimă", a adăugat ministerul. Cauzele acestui incendiu nu au fost precizate.

Incendiul a izbucnit în jurul orei locale 2.00 (23.00 GMT duminică) în districtul Fokinski din oraşul Briansk, a precizat filiala locală a Ministerului Situaţiilor de Urgenţă, adăugând că echipe de salvare şi pompieri au fost trimişi în zonă. Imaginile publicate de media ruse arătau o flacără ce ilumina în roşu noaptea la Briansk, în timp ce fumul dens se ridica spre cer.

Agenţia de presă Interfax a indicat că un al doilea depozit de combustibil a luat foc în aceeaşi regiune, dar această informaţie nu a putut fi confirmată imediat.

Oraşul Briansk, situat la 150 km de graniţa cu Ucraina

Oraşul Briansk este situat la aproximativ 380 km sud-vest de Moscova şi la circa 150 km de graniţa cu Ucraina, servind drept bază logistică pentru intervenţia militară a Rusiei în Ucraina de mai bine de două luni. Oraşul este centrul administrativ al regiunii Briansk, care se învecinează cu Ucraina.

Nu a existat niciun indiciu imediat că incendiul are legătură cu războiul din Ucraina. Moscova a acuzat în repetate rânduri forţele ucrainene că au efectuat lovituri pe teritoriul Rusiei, în special asupra unui sat din regiunea Briansk la mijlocul lunii aprilie.

Citeste si:
Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. A...
Anchetă după incendiul de la...

La începutul lunii aprilie, guvernatorul regiunii Belgorod, de asemenea frontalieră, a declarat că elicoptere ucrainene au tras asupra unui depozit de combustibil, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Aprilie 2022 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.