Zece persoane sunt date dispărute în urma unui al doilea accident produs în această săptămână într-o mină de cărbune din Polonia, a anunţat sâmbătă compania minieră JSW într-un comunicat, relatează AFP.

Un al doilea accident într-o mină de cărbune din Polonia

"Salvatorii nu au reuşit să intre în contact cu zece persoane" care se află în mina de la Zofiowka, a precizat JSW, companie căreia îi aparţine şi mina de la Pniowek, unde cinci persoane au murit şi şapte sunt date dispărute în urma unei explozii provocate miercuri de o acumulare de gaz.

Potrivit companiei, un seism s-a produs la 900 de metri adâncime la ora locală 03.40 (01.40 GMT), care a fost însoţit de o importantă scurgere de metan. În 2018, cinci mineri au murit în aceeaşi mină. Accidentul de sâmbătă este al doilea în patru zile în Polonia.

Miercuri, o explozie provocată de o acumulare de gaz a provocat moartea a cinci persoane. Nu se ştie încă ce s-a întâmplat cu alţi şapte mineri, care se aflau încă în mină când acţiunea de salvare a fost considerată "periculoasă" pentru salvatori şi abandonată vineri.

Polonia, care depinde în continuare de cărbune pentru circa 70% din energia sa, s-a confruntat cu alte accidente miniere în cursul ultimilor ani. În ultimul dintre aceste accidente, în martie 2021, doi mineri au murit şi alţi doi au fost răniţi într-un incident produs în mina Myslowice-Wesola, în sudul ţării. În 2021, în sectorul minier din Polonia erau angajate 80.000 de persoane, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Aprilie 2022 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.