Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că intenționează să discute cu Vladimir Zelenski și Vladimir Putin pentru a-i convinge să vină în Turcia la o întâlnire în care să vorbească deschis și să pună capăt acestui război.

Erdogan va încerca să organizeze o întâlnire pentru Putin și Zelenski

Turcia face parte din alianța NATO și deține o graniță maritimă cu Ucraina și Rusia în Marea Neagră. De asemenea, pe parcursul anilor Turcia a stabilit niște legături prietenoase cu ambele țări implicate în conflictul militar izbucnit pe 24 februarie.

De la începutul războiului din Ucraina, Turcia a avut rol de mediator, în încercarea de a gestiona criza și de a-i pune capăt, însă fără succes. Turcia a fost gazdă pentru delegația rusă și delegația ucraineană atunci când s-au întâlnit pentru a discuta despre condițiile încetării războiului.

Erdogan a afirmat că nu cedează și va încerca din nou să îi aducă împreună pe cei doi lideri pentru ca aceștia să discute despre problema militară și să înceteze aceste orori care se răsfrânga asupra oamenilor nevinovați.

„Nu ne-am pierdut speranța”, a spus Erdogan,după ce a fost întrebat despre discuțiile dintre Kiev și Moscova. „Prietenii noștri vor lua legătura cu ei astăzi, intenționăm să avem din nou convorbiri cu Putin și Zelenski astăzi sau mâine”, a spus el.

Prin aceste convorbiri intenționăm să ducem procesul de la Istanbul la nivelul liderilor”, a adăugat el.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Aprilie 2022 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.