Papa Francisc a anunțat că întâlnirea cu patriarhul Kiril de la Ierusalim a fost suspendată.

Papa Francisc nu se va întâlni cu Patriarhul Kiril

Episcopul de la Vatican în vârstă de 85 de ani urma să se întâlnească cu patriarhul Kirill la Ierusalim, în data de 14 iunie, anunța Reuters la începutul lunii aprilie.

Recent, într-un interviu pentru La Nacion, Papa a declarat că îi pare rău că a trebuit să anuleze întâlnirea, însă în urma mai multor discuții și consultări, diplomaţii Vaticanului l-au sfătuit că o astfel de întâlnire ar putea crea multă confuzie în acest moment.

Cei doi s-au văzut pentru prima oară în Cuba, în anul 2016, prima întâlnire dintre un papă şi un lider al Bisericii Ortodoxe Ruse de la Marea Schismă, care a divizat creştinismul în ramuri orientale şi occidentale în 1054.

Unul dintre cei mai proeminenţi susţinători ai invaziei lui Putin

Luna trecută, Patriarhul Kirill de la Moscova a afirmat că susţine invazia Moscovei în Ucraina şi Rusia a "intrat într-o luptă care nu are o semnificaţie fizică, ci metafizică".

Episcopul rus a devenit unul dintre cei mai proeminenţi susţinători ai invaziei lui Putin din Ucraina şi a fost acuzat de preoţii ortodocşi din Ucraina că a "binecuvântat războiul".

La începutul invaziei în Ucraina, Putin, membru al Bisericii Ortodoxe Ruse, a motivat acţiunile Moscovei ca fiind o operaţiune militară specială, care avea drept scop demilitarizarea şi denazificarea țării, ci nu ocuparea și distrugerea acesteia.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Aprilie 2022 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.